Fristads Cleanroom

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Fristads Cleanroom online kopen bij CDM Bedrijfskleding. Heeft u nog vragen betreft Fristads Cleanroom neem dan contact met ons op.

Fristads Cleanroom kleding nu online bestellen bij CDM.

Mensen zijn de grootste bron van deeltjes in een cleanroom. Afhankelijk van de bewegingen geeft het menselijk lichaam tussen de 100.000 en tientallen miljoenen deeltjes per minuut af. Werkkleding in cleanrooms moet werken als een filter dat deze uitgestoten deeltjes binnenhoudt. Al de Fristads Cleanroom kleding voor cleanrooms voldoet aan de vereisten en biedt maximaal comfort voor mensen die in cleanrooms en andere gecontroleerde omgevingen, zoals bijv. autospuiterijen.

Wat is een cleanroom?

Een cleanroom is een omgeving waarin het niveau van verontreinigende stoffen zoals stof, microben in de lucht, aerosolen (gas met deeltjes) en chemische dampen wordt gecontroleerd. Het verontreinigingsniveau wordt uitgedrukt in het aantal deeltjes groter dan 0,5 micrometer (afgekort als μm = een miljoenste meter) per kubieke meter lucht. Een haar is ongeveer 100 micrometer (μm), dus we hebben het over extreem kleine deeltjes. Om het nog duidelijker te maken: normale buitenlucht in een stedelijke omgeving bevat ongeveer 35.000.000 deeltjes die groter zijn dan 0.5 micrometer (μm), terwijl een cleanroom van ISO-klasse 3 niet meer dan 35 deeltjes van dezelfde grootte mag bevatten.

Kunstvezels bij Fristads Cleanroom

Werkkleding voor cleanrooms mag geen deeltjes of vezels afgeven. Katoen en andere natuurlijke materialen worden geweven met korte vezels die gemakkelijk loslaten. Daarom zijn ze ongeschikt. Kleding voor cleanrooms bestaat uit kunstvezels: polyesterfilament, ofwel naadloze vezels.

Fristads gebonden naad bij Cleanroom kleding

Onze gebonden naad is een verfijnde versie van de standaardbinding. Het is ondoordringbaarder, omdat de zoom als een kap werkt. Het is sterker, omdat de dubbele stiksels elk door zes lagen stof gaan. Het is veiliger, omdat de koolstoffilamenten die in de zoom zijn geweven voor een goede elektrostatische ontlading zorgen, zelfs na herhaaldelijke wasbeurten.

Contact